Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Világbajnokok lettek a szegedi sárkányhajósok

2011.08.08

 

Tizenhét ország evezősei versenyeznek a tizedik sárkányhajó-világbajnokságon Floridában, Tampa Bayben. Az augusztus 2. és 7. között rendezett rangos eseményen a magyar sárkányhajó-válogatott Premier Open csapata is részt vesz. Versenyzőink ezt megelőzően egy magyarországi válogatón szerepeltek, itt szereztek jogot az indulásra. A 26 fős csapatnak négy szegedi tagja is van: Bán Zoltán, Dombi Miklós, Farkas Gábor és Zombori Tibor. Farkas Gábor evezős lapunknak elmondta: odakint fullasztóan meleg, párás, embert próbáló időben kell helytállniuk. A közel harmincórás utazás után mindössze három napjuk volt, hogy hozzászokjanak az új környezethez, az ottani klímához, és eddzenek.

vb2011.jpg

A képen balról: Farkas Gábor, Dombi Miklós, Bán Zoltán, Zombori Tibor

A versenyen a csapatokat tizenöt másodpercenként indították, a pálya két ezerméteres körből, három fordulóból állt. A magyar hajó harmadikként állt rajthoz a magyar idő szerint szerda éjjel rendezett döntőben. Erőteljes, gyors evezést produkálva szelte a habokat, tökéletes összhangban. Mindez meg is hozta az eredményt: a válogatott a 2000 méteres versenyszámot megnyerte, világbajnok lett. 9 perc 23 másodperc alatt „repültek" a célba, 3 másodperccel legyőzve a másodikként befutó Egyesült Államok csapatát.

 

A győzelemig evezett a magyar csapat Amerikában. Fotó: DM/DV
A győzelemig evezett a magyar csapat Amerikában.
Fotó: DM/DVA legnagyobb ellenfélnek pont őket, valamint a kínaiakat tartják – árulta el Farkas Gábor. Tegnap rendezték az 1000 méteres döntőt, itt a magyar csapat bronz érmet szerzett.

 

Forras: http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/vilagbajnokok_lettek__a_szegedi_sarkanyhajosok/2233527/

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.